Arnold van VeenDe effectiviteit van het functioneren van mensen oprekken bij die grenzen waar zij zich zakelijk moeten en persoonlijk willen ontwikkelen, is iets waar Van Veen zich al 35 jaar in specialiseert. De kern van zijn beleid is “ Werk moet inhoudelijk zin hebben en de betrokkene moet er ook zin in hebben om het te doen”.

Belangrijke waarden die hieraan ten grondslag liggen zijn voor hem: Zakelijkheid, integriteit, consistentie, authenticiteit en liefde voor mensen. Dit betekent absoluut niet dat hij iedereen aardig vindt of conflicten schadelijk acht. Verantwoordelijkheden moeten duidelijk zijn en worden genomen; - ook de verantwoordelijkheid om anderen hierop aan te spreken. Verbeteringen ontstaan juist door te sturen op weerstand.

Als organisatiekundige verdiept hij zich in het spanningsveld tussen de doelen van de organisatie en de persoonlijke ambities van de mensen die er werken; met als missie daar het maximale uit te halen, met de bestaande mogelijkheden en beperkingen. Hij ontwikkelde hiervoor een praktijkgerichte methode om voorkomende problemen te verzakelijken en hanteerbaar te maken. Hij heeft daarbij een afkeer van theoretische beschouwingen, amateurpsychologie, rollenspelen en het sleutelen aan mensen.

Hij is als interim manager, projectmanager, adviseur, bestuurder, trainer en coach werkzaam geweest binnen honderden uiteenlopende organisaties, waaronder 15 jaar als oprichter, eigenaar en directeur van Van Veen en Partners.

Hij richt zich op training, coaching en advies, met betrekking tot persoonlijke effectiviteit, management, teamontwikkeling en interventiekunde.

Tel. +31 183 30 19 46
Mob. +31 6 53 68 84 45

E-mail Arnold van Veen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ga naar boven