Een balans tussen organisatiedoelen en persoonlijke belangen maakt een organisatie sterk

Individuele trajectenBestemd voor managers en specialisten die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.Wij bieden u gelegenheid aan eigen doelstellingen of vragen te werken. Voor uw organisatie kan dat betekenen dat wij het interne Human Resources beleid ondersteunen.

 De individuele trajecten kunnen op meerdere manieren worden ingevuld:  Individuele gesprekken, Coaching on the job, Training en opleiding, Professionaliseringstrajecten voor (veranderings- en interim) managers en organisatieadviseurs

Als ik problemen heb met de gang van zaken moet ik van mijn problemen ons werk maken


Individuele gesprekkenWij bieden de gelegenheid om in individuele gesprekken aan eigen doelstellingen te werken, waarbij uzelf de frequentie van de contacten en het tempo wilt bepalen.

Bestemd voor mensen die:

  • de vraagstelling met betrekking tot het werk te vertrouwelijk vinden om ter plekke te behandelen;
  • na een training of opleiding stuiten op nieuwe specifieke vragen, en daar graag nog meer aandacht aan willen besteden.

Mensen die roepen 'Ik doe om vijf uur de deur achter me dicht' brengen hun avonden vaak door met krampachtig niet aan hun werk willen denken

Management adviseringBestemd voor managers, die behoefte hebben aan tijdelijke coaching van een deskundig adviseur. Van managers wordt steeds meer verwacht. Naast hun vakkennis is de manier waarop u werkt steeds belangrijker geworden. Bovendien verschuift het accent steeds meer op een goede afstemming van werk en privé. Wilt u aan deze veranderende eisen voldoen, dan is inzicht in uw eigen competenties en de manier waarop men werkt onontbeerlijk.

Mensen knappen niet af op problemen, maar op het onvermogen ze op te lossen

CounselingBestemd voor ieder die zicht wil krijgen op wat hij er zelf aan kan doen om effectief te functioneren. Mensen knappen niet af op problemen, maar op het onvermogen ze op te lossen. Soms is het lastig om te zien waar een probleem zit. Een goed middel is dan om een ervaren counselor over uw schouder mee te laten kijken om te ontdekken wat het daadwerkelijke probleem is waar u niet uitkomt. Is het probleem duidelijk dan kan met behulp van de counselor een stappenplan ontwikkeld worden.

Ga naar boven